Cel mai bun sistem de copiat

Care este cel mai bun sistem de copiat? Raspunsul depinde de necesitatile fiecaruia si de modul in care sistemul urmeaza a fi folosit. Ceea ce este bun pentru unii nu este neaparat recomandat si pentru alti utilizatori. Totul incepe cu necesitatea de a intelege cat mai bine specificatiile sistemelor, modul lor de functionare si cum te pot ajuta acestea adaptat nevoilor tale.

Iata ce intrebari trebuie sa iti pui inainte de a alege cea mai buna casca de copiat:

- Ce durata are examenul? De ce autonomie am nevoie?
- Am voie cu telefonul mobil?
- Ce tip de casca imi doresc - microcasca japoneza sau casca pe timpan?
- Unde voi tine dispozitivul? Ce dimensiune ma avantajeaza?


Autonomia dorita este cea mai importanta. Astfel, ai la dispozitie dispozitive cu o autonomie in convorbire de la 1 ora si jumatate, in cazul pixului cu cartela sim, pana la 6-7 ore de convorbire, in cazul cardului gsm cu microcasca. Pixul gsm este usor de folosit, usor de camuflat insa datorita dimensiunii reduse si acumulatorul este unul de o capacitate mai mica, asigurand o autonomie de maxim 1 ora si 30 de minute, suficienta pentru comunicari de scurta durata, interviuri sau lucrari de control. Daca ai nevoie de o autonomie mai mare va trebui sa te orientezi spre unul din celelalte dispozitive ce confera o autonomie mai mare. Durata de viata in regim de convorbire este precizata in descrierea fiecarui sistem.

Un alt aspect este cum vrei sa utilizezi casca. Daca poti folosi telefonul mobil, poti opta pentru sistemul tip handsfree cu colier, un sistem ieftin si eficient, sau pentru varianta de colier cu bluetooth. Sistemele bluetooth si prezenta telefonului mobil asupra ta implica anumite dezavantaje, de aceea nu sunt recomandate decat daca iti doresti neaparat o solutie care sa foloseasca telefonul tau personal sau daca bugetul nu iti permite achizitionarea unui sistem cu cartela sim incorporata. Vezi aici riscurile la care te expui in cazul sistemelor cu bluetooth.

O intrebare mereu pe buzele clientilor este "Microcasca japoneza sau casca cu microvibratii pe timpan?". Si aici, raspunsul este - DEPINDE. O microcasca japoneza are avantajul unui sunet mult mai bun, este mai fiabila, mai usor de introdus/scos din ureche insa are dezavantajul ca poate fi descoperita la un control corporal minutios, daca supraveghetorul se uita cu atentie in urechea ta. Castile cu microvibratii sunt 100% invizibile chiar si la controlul corporal insa exista riscul ca magnetii aceia mici sa ramana blocati in ureche si sa fie mai greu de scos. In plus, sistemele cu microvibratii functioneaza optim numai pe baza de colier in jurul gatului, nefiind compatibile cu sistemele fara fire. Alegerea modelului de casca trebuie facuta punand in balanta beneficiile si dezavantajele ambelor variante.

Ultimul aspect este unde planuiesti sa tii dispozitivul. Un pix nu va da niciodata de banuit daca este lasat chiar pe banca sau daca vei scrie cu el in vazul tuturor. La fel un card in portofel sau o cheie de masina in buzunar nu va trezi mari suspiciuni chiar si daca este descoperit, insa poate deveni problematic de explicat ce cauta o cutiuta gsm cu butoane on/off si de volum intr-un buzunar sau lipita pe undeva pe corp. Alegerea modelului ramane la imaginatia fiecaruia. 


Speram ca lamuririle cu care vine acest articol sa te ajute sa alegi cel mai bun sistem de copiat in cunostinta de cauza. Succes!