Inchiriere casca de copiat - merita?

Esti in apropierea unui examen important si iti este din ce in ce mai clar ca nu apuci sa parcurgi toata materia. Esti din ce in ce mai ingrijorat si realizezi ca nu vei avea timp sa inveti totul in timp util. Este, probabil, momentul in care te hotarasti sa copiezi. Prietenii sau colegii tai iti recomanda sa apelezi la un sistem de copiat, asa ca imediat cauti pe net cum poti face rost de un astfel de sistem. Din multitudinea de oferte, observi ca unii vanzatori ofera si optiunea de inchiriere a castilor de copiat, la preturi mult mai mici decat pretul la care ai cumpara un sistem de copiat numai pentru tine. Ti se pare cea mai buna idee, pentru ca nu ai mai cheltui atat de mult. Chiar daca aparent implica un cost mai mic, iti prezentam insa mai jos cinci motive pentru care ideea inchirierii de astfel de dispozitive nu este deloc o alegere inteleapta.

  1. Igiena - acest lucru este cel mai important, din punctul nostru de vedere, si il amintim tuturor clientilor care ne contacteaza pentru inchiriere. Castile se inchiriaza, mai ales in perioada sesiunilor sau in perioada de vara, altui client in fiecare zi. Fiecare introduce casca in ureche, cat mai adanc. Unii utilizatori pastreaza o igiena corespunzatoare a urechilor, insa trebuiesc avuti in vedere si cei care uita sa se spele in urechi. Cu siguranta nu ti-ai dori sa introduci in ureche o casca plina de clei, ce a fost eventual doar stearsa cu un servetel inainte de a iti fi inchiriata tie. Printr-o casca murdara poti contacta numeroase boli ale urechii, cum ar fi micoze, infectii bacteriene sau chiar infectii cu diverse tipuri de larve (viermi).
  2. Calitatea castilor de copiat de inchiriat - de cele mai multe ori, sistemele de copiat se inchiriaza pe o perioada lunga de timp. Dupa inchiriere, acestea nu mai pot fi vandute ca produs nou, de aceea pe toata durata lor de viata vor fi oferite spre inchiriat. Aceasta nu este o problema atata timp cat sistemul este nou, odata cu trecerea timpului insa bateriile vor slabi si nu vor mai tine atat cat tineau initial, calitatea sunetului in casti se va diminua iar stabilitatea intregului sistem poate avea de suferit. Se practica inclusiv ca unii utilizatori ce au sisteme mai vechi ce au inceput sa dea semne de uzura sa inchirieze sisteme mai noi si sa le returneze pe cele vechi, cu defecte. Imagineaza-ti ca mizezi pe o casca de copiat a carei baterie tine patru ore si, de fapt, la examen ai surpriza ca tine doar doua ore.
  3. Timpul de acomodare cu sistemul - fiecare sistem de copiat, chiar daca toate par la fel, are propriile caracteristici cu care iti trebuie timp sa te obisnuiesti. De exemplu, distanta optima de functionare intre sistem si casca sau volumul optim pentru a nu se auzi in exterior. Este de preferat sa faci probe acasa, in liniste, inainte de a te duce la examen. Atat tu cat si cel care te apeleaza de acasa trebuie sa va obisnuiti cu sistemul inainte de a il pune efectiv la lucru. De aceea este mai bine sa iti cumperi un sistem cu care sa ai timp sa te acomodezi.
  4. Garantia depusa la inchiriere - este evident ca la inchirierea unui sistem de copiat va trebui sa lasi o garantie. Ti se poate cere sa lasi ca garantie actul de identitate, lucru care pe langa faptul ca este ilegal, te poate incurca la unele examene unde este necesar sa prezinti buletinul la intrare. Alti vanzatori iti pot cere sa lasi garantie contravaloarea intregului sistem, garantie ce iti va fi restituita integral sau partial, in functie de starea in care returnezi sistemul, la finalul inchirierii.
  5. Seriozitatea si transparenta intregului proces - majoritatea celor care ofera casti de copiat spre inchiriere nu se deplaseaza. Va trebui, deci, sa stabilesti intalniri prin diverse colturi obscure ale orasului sau prin parcarile supermarketurilor pentru a inchiria casca. Pe langa faptul ca acest lucru nu ofera un grad inalt de incredere, poate deveni si incomod. Nu este mult mai comod sa primesti casca direct la tine acasa, prin curier, fara sa fie nevoie sa te deplasezi? De asemenea, poti gasi la o simpla cautare pe Internet cazuri cu persoane care au inchiriat sau cumparat casti de copiat iar apoi vanzatorul nu a mai raspuns la telefon. Nu credem ca ti-ai dori ca dupa ce ai lasat garantie un act de identitate, vanzatorul sa nu mai raspunda la telefon.


    Speram ca acum iti este mai clar care sunt dezavantajele de a inchiria o casca de copiat si vei putea face o alegere in cunostinta de cauza. Avantajul unui pret mai mic nu justifica, dupa parerea noastra, toate complicatiile ce pot aparea daca alegi sa inchiriezi sistemul. Chiar daca ai nevoie de el la un singur examen, cu atat mai mult merita sa achizitionezi un sistem nou, bun, fara a te expune unor posibile neplaceri inutile. Investitia intr-un sistem de copiat se poate recupera dintr-un singur examen, daca acesta este unul important, iar daca nu mai ai nevoie de el poti vinde sistemul mai departe catre alti utilizatori, recuperand astfel mare parte din investitia initiala.


    DIN CAUZA CELOR CINCI MOTIVE ENUMERATE MAI SUS, NU OFERIM SISTEME DE COPIAT SPRE INCHIRIERE!