Cum alegi un sistem de copiat

Mai ai doar cateva zile pana in sesiune, materia este prea multa si realizezi ca nu ai cum sa inveti tot.  Te-ai hotarat sa inveti doar la cateva materii iar la restul sa te folosesti de un sistem de copiat. Nu stii insa ce sa alegi. Site-urile de specialitate abunda in oferte, care mai de care mai tentante, iar tu nu stii nimic despre aceste sisteme. Iata cele mai importante 4 criterii dupa care sa alegi sistemul:

  1. Sistem cu cartela SIM sau Bluetooth - exista pe piata atat sisteme de copiat cu cartela SIM (cartela se introduce direct in sistem, ca intr-un telefon) sau sisteme ce se conecteaza prin Bluetooth la telefonul mobil. Fiecare dintre cele doua tipuri prezinta avantajele si dezavantajele sale. Sistemele cu cartela SIM pot fi folosite si in examenele mai stricte, unde nu este permis accesul cu un telefon mobil. Cartela se introduce direct in dispozitivul respectiv iar sunetul se transmite catre casca, nefiind nevoie de prezenta unui telefon. Dezavantajul acestor sisteme este pretul mai ridicat. Sistemele Bluetooth se conecteaza la telefon, exact ca in cazul unei casti. Avantajul este pretul mai scazut, comparat cu sistemele cu cartela SIM, insa un mare dezavantaj este instabilitatea conexiunii Bluetooth - te poti trezi ca dispozitivul se deconecteaza de telefon in timpul examenului, fiind necesara repornirea si reconectarea lor, lucru de cele mai multe ori imposibil de facut fara a da de banuit.
  2. Micro casca sau casca cu microvibratii - al doilea aspect in ordinea importantei este tipul castii. In functie de tipul castii trebuie ales si sistemul. Sistemele de copiat cu micro casca au avantajul de a fi mai usor de camuflat, nu este necesara prezenta firelor pe corp. Casca insa este de dimensiuni mai mari si poate fi vazuta in cazul unui control. Casca cu microvibratii este practic invizibila, intra cu totul in ureche, dar pentru a functiona este necesar un sistem cu colier in jurul gatului, foarte vizibil. In plus, exista si posibilitatea de a nu mai putea extrage casca din ureche, caz in care este necesara interventia medicului!
  3. Forma si dimensiunea - In alegerea unui sistem de copiat trebuie sa tii cont de modul, locul si timpul in care il vei folosi. In functie de asta, va trebui sa alegi un sistem de forma si dimensiunea potrivita. Poti opta, de exemplu, pentru un pix cu cartela SIM ce poate fi folosit si la scris iar astfel nu vei da deloc de banuit, sau poti alege un dispozitiv subtire, de forma si dimensiunea unui card bancar, ce poate fi ascuns intr-un buzunar. Va trebui sa tii cont ca vara, atunci cand hainele sunt mai putine si mai subtiri, sistemul va fi mai greu de ascuns. De asemenea, nu uita ca microfonul prin care dictezi subiectele se afla pe dispozitiv si va trebui sa poti sopti in el.
  4. Autonomia este un alt aspect deosebit de important. Sistemele de copiat moderne au o autonomie intre 2 si pana la 5 ore de convorbire. Bineinteles, o autonomie mai mare implica si o baterie mai mare si deci dimensiuni total mai mari ale sistemului. Spre exemplu, pixul de copiat are o autonomie de pana la 2,5 ore iar cutiuta GSM poate "duce" pana la 5 ore de convorbire. Acest aspect il vei alege in functie de durata examenelor.


Speram ca acum iti este mai clar ce tip de sistem de copiat iti este potrivit. In cazul in care ai nelamuriri, ne poti contacta oricand pentru a te ajuta in alegerea solutiei potrivite pentru tine. Suntem aici sa te ajutam!